Tuesday, August 19, 2008

Vänta med abort tills barnen är vuxna

Okej, jag ber om ursäkt i förväg, för det jag nu tänker diskutera är känsligt ämne för många. I allafall här i USA där åtminstone 50% verkar anse att livet startar när sperman möter ägget.
Hur vi isådanafall kan tillåta att befruktade ägg får sitta i frysdiskar i åratal hos farbror doktorn, i väntan på eventuell in vitro, kan man ju fråga sig. För visst vore det väl oetiskt att stoppa in en krypande ettåring i frysboxen? Eller kanske senila Agda borde frysas ner i väntan på bättre tider?

Såg nyss en intervju med herr McCain, där han erkände att han är en inbiten abortmotståndare och kommer att stödja anti-abort kampanjer under sin tid som president (ifall han blir vald vill säga).
Jag vet att detta är ett försök att flörta med de höger konservativa, och som en republikansk kandidat som fått rykte om sig att vara för liberal så antar jag att han bara gör sitt jobb.

Hursomhelst, vad jag ville diskutera här handlar egentligen inte om abort, utan om det andra alternativet. Barn.
Visst är det rart med barn? Politikerna här i USA nämner alltid barnen när dem ska fram med storsläggan.
“Våra barn…”
“Amerikas barn..”
“Världens barn…”

So what? undrar jag. Jag tycker det är ett genomskinligt fulknep att använda sig av “för barnens bästa” – argumentet. För det första så är vi bara barn tills vi är 18 år. Och är det inte ironiskt hur det unga barnet dränks med sympati och medlidande, medans han bara några år senare får sitta bakom lås och bom och fördöms av samhället?

Dessa oönskade barn med crack morsor som föds med alkoholskador, som får gråta sig till sömns med smutsig blöja och tom mage, ensam i spjälsängen, medan mamma är ute på gatan och handlar tjack. Dessa små liv som startade när sperman möter ägget, och som får växa upp i en värld av fattigdom, droger, och misshandel. Dessa små oskyldiga liv som sedan blir vuxna och inte längre får någon sympati av samhället. Ett samhälle som dem inte lärt sig leva i och som dem inte förstår sig på. Ett samhälle vars lagar dem inte kan låta bli att bryta eftersom fattigdom, droger och våld är det enda dem känner till. Ett vuxenliv i fängelse eller på gatan är vad som väntar, ett liv där man ligger samhället till last. Men ironiskt nog är det detta samhälle som insisterade på att att detta oskyldiga liv skulle födas.

är det inte lustigt hur dessa kristna republikaner demonstrerar mot abort och predikar rättigheter för det ofödda barnet. Men när detta barn sedan växer upp så vänder dem ryggen till och predikar dödsstraff istället.

Vart är logiken?

No comments: