Thursday, April 2, 2009

Storleken har betydelse!

Amerikanare har ett ordspråk som lyder, “Go Big or Go Home.” Och det summerar ganska fint vikten av att vara störst, bäst, och vackrast.

Som vi alla vet så har portionerna i USAs snabbmats restauranger både fördubblats och tredubblats sen 60-talet. Många skyller på hamburgarens växtvärk när det talas om amerikanarnas egen viktökning.

1960 så vägde genomsnitts mannen i USA 75kg. Denna siffra hade ökat till 86 kg år 2002.

Amerikanskornas bröst har också ökat en storlek från B-kupa till C-kupa på senare år. Detta pga av fler silikoninlägg och mer övervikt.

Det amerikanska huset är också en växande historia. 1974 så var genomsnitts huset i USA 157.5 kvadratmeter, i jämföresle med 218.2 kvadratmeter i 2004.

Bröllop är också ett tillfälle för att slå på stort. Genomsnitts bröllopet i USA kostar mellan 210’000SEK –240’000SEK (!!!) Förlovningsringen har också stigit i karat vikt och pris. I genomsnitt betalar den amerikanske mannen mellan 24’000 SEK och 32’000 SEK för diamantring åt sin blivande. (yikes!)

TV:n är också en pryl som bara blir större och större. Prognosen är att en 60-tums TV kommer vara standarden år 2015 i amerikanska hem. Och redan nu så har genomsnittet fler tv-apparater hemma än människor.

Vad tycker ni? Har storleken betydelse?





hotell? Nej, hus.

bensinsnål, någon?

ett litet mellanmål?

c-kupa?

varning för brutna fingrar


filmkväll?



var ska det sluta?

1 comment:

Anonymous said...

Man pratar ju alltid om den amerikanska drömmen, men mindre om den amerikanska mardrömmen, för det är ju så det kommer att bli när det fortsätter så här.

Jag kommer alltid ihåg dagen jag flyttade till USA och mammans kommentar vid den första middagen när jag blev imponerad av den stora ketchup flaskan: "Allting är större i USA". Senare visade det ju sig att stämma.

Trevlig helg,
Stina