Thursday, October 16, 2008

midterms & presidentval

Tiden rusar framåt. Inte nog med att man fyllt 25 och det snart inte börjar vara coolt att bli äldre, utan dessutom är det redan dags för midterms. Har en tenta och presentation nästa vecka, och två tentor veckan därefter. Jag hatade presentationer i gymnasiet, men nu så tycker jag att det är ett skönt avbrott i läsandet. Presentation är lite mer “chill” och kräver mycket mindre arbete än en skriftlig tenta. Min favorit är ändå uppsatser. Jag har blivit en expert på att knappa ner ett thesis statement, intro och conclusion. Jag har erbjudit mig att skriva uppsatserna åt Robbies yngste bror som just börjat plugga, för god penning givetvis. :p

Såg den sista president debatten igår. Obama är betydligt lättare att lyssna till. Men båda kandidater har problem. Europa verkar ju ha omfamnat Obama som att han vore Jesus himself. Kanske inte så underligt eftersom Obama verkar vilja skapa ett Europa-klimat härborta med ökad välfärd och sjukvård åt alla. Det låter ju vackert, men som vi alla vet så är inget gratis. Och tittar man på arbetslösheten som oundvikligen följer ett socialist samhälle så blir man tveksam att hoppa på det tåget.

Samtidigt så är jag hyperallergisk mot de konservativa gubbarna här i Amerika. Dem vore lättare att tolerera om dem inte var så vapen kåta, jesus besatta, och skenheliga.

Nej, politik är rena hyckleriet. Det jobbigaste med dem så kallade debatterna är att dem aldrig säger någonting av värde. Dem studsar runt frågorna, smågnabbas lite kärleksfullt, och smilar upp sig så att man får ont i käken bara av att titta på dem. McCain är speciellt problematisk eftersom han liknar en hamster med den utstående högerkäken och dem små svarta knappögonen. Och Obama måste ju vara en karikatyr konstnärs dröm med dem där dumbo öronen han stoltserar med. Ser ut som att han ska flyga iväg närsomhelst.

Bild: FOX News.com


Amerikansk media är ungefär lika duktiga som aftonbladet vad gäller objektivitet. Det är ingen hemlighet att 99% av media folket är demokrater och Obama supporters. Inget fel i det, men det vore ändå najs om någon kunde leverera en objektiv nyhetsrapport gällande kandidaterna istället för att delta i smutskastningen. CNN och FOX News är mest uppenbara under sina diverse nyhetssändningar och "expert" debatter. Ett perfekt exempel är dagens artikel om McCains uppförsbacke till Vita Huset. CNN skriver här att han kan lika gärna kasta in handduken, medan FOX har en betydligt positivare inställning till McCains chanser att hinna ikapp här.

2 comments:

Anonymous said...

Jag kan inget om politik för fem öre, men det verkar som att de amerikanska presidentvalen är samma sak varje gång: ett jäkla jippo. Men vad kan man förvänta sig från överdrifternas USA. Jag kommer faktiskt ihåg när jag läste samhällskunskap på gymnasiet och vi skrev en gruppuppsats om det amerikanska valsystemet vs. det svenska. Vi kom fram till att det svenska är bättre eftersom det finns fler partier att välja bland och att det är mycket enklare att rösta här.

Anonymous said...

Ja förresten; den kristna högern i USA är inte mycket bättre än fundamentalistiska muslimer. Man blir ju mörkrädd när man hör talas om, som du uttrycker det, de där vapenkåta och jesusbesatta abortmotståndarna. Alltså, jag glömmer aldrig de där Pro-Life-skåpbilarna som körde runt i Hawaii med de vidriga bilderna på döda foster. Fy faaan.