Friday, January 30, 2009

knappt en vecka och jag e redan less

Jag är så less på herr Obama och den nästan kultliknande besatthet som råder kring denne man. Varje dag har nyheterna titlar i stil med “Obama sätter för första gånger ner rumpan i vita husets kontorsstol” eller “Obama äter omelett till frukost.”

Jag menar visst. Jag förstår storheten i att han är förste afrikan-amerikan att bli president.

Men han är inte mer än människa.

Och kan någon vara snäll och definiera exakt vad denna s.k. “change” egentligen betyder? Alla skriker “change” och stirrar på Obama med trånande ögon, men det är ingen som frågar exakt vad för slags “förändring” det är frågan om. (Jag gissar att alla har olika svar, slut på Irak kriget, fram med socialist samhälle och välfärd a la Sverige, och så givetvis så kan USA bli poppis ute i världen igen nu när den ohygglige Bush är borta). Eller?

Jag hatar politiker av just den anledningen att dem aldrig kan tala klarspråk. Jag har inte tänkt falla för ett vagt erbjudande om förändring. Jag vill se resultat. Som varje nyanställd person i varje yrke så måste Obama visa vad han går för innan han får godkänt.

Missförstå mig rätt. Jag är inte emot Obama. Jag är bara lite mer kritisk än genomsnittet. Obama är fortfarande relativt ny inom politiken och jag vill gärna vänta och se vad han ådstakommer och vad han är “all about” innan jag klistrar hans namn på bakluckan till bilen.

No comments: