Sunday, May 18, 2008

en lunch

Igår lördag så fann vi oss själva i Boulder. Universitetsstad och hippie högkvarter. Vi lunchade och hamnade sedan på en liten solig bar som hette Morning Sun. Där serverades hembryggt öl och fair-trade kaffe av miljövänliga hippies med hår under armarna. Jag provade en mörk porter öl som “bryggts tillsammans med en generös mängd kaffebönor och som skummar som den bästa latte. Perfekt till frukost.” Men tyvärr så smakade den inte tillräckligt mycket kaffe för min smak så jag fick beställa en cappuccino istället.

Sen promenerade vi omkring in “the hill” som är den lilla livliga universitetsstaden på en kulle. Där ligger små kafeer, tobaksaffärer och second-hand butiker som säljer t-shirts med batikmönster och halsband med peace märket. Alla som vistas uppe på “the Hill” är under trettio, och eftersom majoriteten är fattiga studenter så färdas man med cykel, skateboard, eller till fots. Husen runt “the Hill” var byggda kring 50- eller 60-talet och befolkas enbart av studenter. Några av husen har stora skyltar som erbjuder rum att hyra. Gräsmattorna är bohemiskt vildvuxna och rabatterna orensade. Men det råder något charmigt över denna lilla studenthåla.

Vi dricker vår andra kaffe och blir verbalt antastade av några gamla hippies som säger sig vara medlemmar i “regnbågsfamiljen.” Ett sällskap som påstår att dem hittat en kristallklar älv med rent vatten som kan släcka törsten för tusentals människor utan att behöva använda sig av rengöringskemikalier. Hippie killen från denna “regnbågsfamilj” är skäggig och saknar en framtand, hans ögon lyser av psykedeliska droger. “Ta hand om din tjej.” säger han till Robert innan han vinkar farväl med en smutsig hand.

På andra sidan gatan promenerar ett ungt par hand-i-hand med en hundvalp i koppel.

Det är Boulder.

No comments: