Wednesday, October 28, 2009

Voffo gö hon på detta viset?

Vår gata klockan 9 på morgonen


I måndags var det strålande solsken och 18 plusgrader.
I dag – onsdag - är det snöstorm. Galet, galet, galet.
Alissas gymnasieskola ringde klockan sex imorse med ett av sina inspelade meddelanden. Hela distriktet har stängt för “snow day.”
Robert jobbar hemifrån och jag sitter också och kurar härhemma. Vill inte gå ut och skotta snö.
Har varit uppe sedan klockan sex imorse dock och pluggat inför en megatenta som äger rum nästa tisdag.

Slog på teven mest för att se de galna vädergubbarna som får ståfräs dagar som denna. För när det vankas galet väder så får metrologen stå och prata i rutan i timtal, medan andra mindre viktiga nyheter och program får vika undan.
En meterolog står och babblar medan en annan stackars reporter står ute i kylan nånstans, täckt med snö för att visa hur hemskt vädret är. Fattar inte varför nyhetsprogrammen här alltid måste visa en stackars frusen reporter stå på toppen av en skyskrapa eller liknande. Vi har fönsterrutor och ögon att se med, räcker det inte med att ge information i stil med hur länge det kommer snöa, temperaturer, och vägunderlag? Måste vi även sitta och se en frusen jävel stå och beskriva för en hur det känns när snöflingorna piskar mot ansiktet?

Trafikolyckor är såklart väntade. (Därför som jag tjatade på Robert att stanna hemma idag).
I vanliga fall ska man ringa polisen om man blir påkörd eller krockar, men dagar som denna så behöver man bara utbyta försäkringspapper, för farbror blå har inte tid att komma till alla platser där bilar rullar in i varandra.
Avstånd är något som Colorado borna inte är vidare bra på. Många kör förtvivlat sakta i dåligt väder, men dom håller ändå inte avstånd. Och vi svenskar som tvingats ratta runt på halkbanan vet ju hur viktigt det e med avstååånd. :p
Har för övrigt en tid hos frissan idag. Jag hoppas att hon inte ringer och ombokar för mitt hår är längre än det någonsin varit, samt trassligt och jävligt.

No comments: