Sunday, March 16, 2008

Grannen odlar marijuana

Våra kinesiska grannar som inte pratar med någon och ibland har på sig munskydd a la tandläkare när dem vandrar utomhus, hade besök av farbror blå härom dagen. En polisbil stod parkerad på deras uppfart från gryning till skymning, och vi blev smått nyfikna på vad som egentligen pågick. Det visade sig att polisen var ifärd med att utföra en razzia. Dessa kineser hade köpt inte mindre än 9 hus omkring Denver, enbart med syftet att odla marijuana i källaren. Huset brevid oss hade 1200 plantor i källaren. Ingen bodde där, det fanns inga möbler överhuvudtaget, förutom hundratals växhuslampor och liknande inredning. Så personerna vi sett då och då var bara hem och vattnade “blommorna” so to speak.

Hjärnan bakom hela operationen tros vara ägaren till en av de större kina restaurangerna i området. Han tvättar marijuana pengarna via sin restaurang, och har flugit in kinesiska släktingar för att sköta odlingarna och försäljandet av gräs.


Jippie. Så man har bott bredvid en asiatisk knarkliga i snart två år. Vem hade kunnat gissa? Nu är man mest bekymrad över att deras hus kommer förfalla och att bakgården kommer se ut som en rishög. För jag tvivlar på att någon kommer flytta in där efter detta.

1 comment:

Anonymous said...

Stackars grannar.
Hade det varit lagligt hade dom säkert haft sitt eget märke med små klistermärken på budsen som chiquita bananer, och en fabrik på landsorten med massor av anställda.
Traktorer som skördar och bönder som sliter.
Då hade dom nog varit bönder istället.