Tuesday, April 8, 2008

mitt alfabet

Jag fick en umaning av kära Sophie att Alfabetisera mig själv. So, here we go:

Analysera: Jag älskar att sitta på kafeer och analysera förbipasserande. Samma sak med bekanta och obekanta, jag undrar om dem är lyckliga, förälskade, arga? Vad jobbar dem med? är dem gifta, ytliga, trevliga?

Beroende: Jag har några laster, tack och lov slutade jag röka för över 2 år sedan! I dagsläget är det kaffe, kärlek och skrivandet som jag är beroende av.

Choklad: livselixiret, gärna flera bitar om dagen. Ljus, mörk, hasselnötsfylld, marabou…anything goes.

Diskutera: samhällsfenomen, böcker & filmer, nyheter, känsliga ämnen…det är alltid kul att vädra åsikter och höra andras.

Europa: har en varm och romantiserad plats i mitt hjärta med sina gamla byggnader, ståtliga kyrkor och mysiga kafeer.

Feg: Ja, jag vet att jag flyttat till andra sidan Atlanten, att jag kastat mig ut i det okända, satsat på kärleken och att det skulle anses modigt. Men jag är i själva verket fegare än fegast, och däri bottnar min modighet.

Godis: Min tandläkare och jag är inte överens. Jag kan inte förneka mitt svenska ursprung och det tillhörande sötsuget som jag dagligen tampas med. Favoriten just nu är choklad tryfflar med hasselnötsfyllning. *smarr*

Hiphop: Jag var tonåring på 90-talet och shakade loss till Dr. Dre, Snoop Dogg och Jay-Z. Idag shakar jag loss till samma filurer. Bäst just nu är Sean Kingston, T-pain och Kanye West.

Intelligens: Jag imponeras inte av snygghet, rikhet eller framgång, utan jag diggar smarthet. Både hos det motsatta könet och hos vänner.

Journalist: Vill jag bli en vacker dag. Eller det kan vara en regnig dag. Spelar ingen roll.

Kärlek: Livets krydda! Mer kärlek åt folket.

Lagom: ett underbart svenskt ord som saknar motstycke i engelska språket. Amerikanarna vill vara störst, bäst och vackrast – så lagom finns det inget utrymme för.

Mat: jag är inget matvrak, men jag älskar att prova nya maträtter, gärna något exotiskt och annorlunda. Det finns så mycket gott därute att smaklökarna inte vet vad dem ska ta sig till. Italienska köket är min favorit.

Natur: jag trivs bäst i öppna landskap, men istället för hav vill jag ha skog. Att vandra på barrtäckta stigar, bland fuktig mossa och vajande tallar – det är norrländskan i mig som längtar ut.

Organiserad: jag lever i ett organiserat kaos, älskar min almanacka, kalender, dagbok och är en enveten list skrivare.

Prinsessa: visst bor det en liten prinsessa i alla tjejer och alla homosexuella män? Jag älskar söta saker, glitter, stilfulla outfits, smink, hår och manikyrerade naglar. För att inte tala om skor! Feminister i all ära, men ibland vill jag bara vara tjejjig för en stund.

Qdoba: namnet på en mexikansk snabbmatsrestaurang med fantastiska burritos.

Romantik: små post-it lappar med gulliga meddelanden, Julia Roberts filmer och tända ljus middagar.

Sova: vilken underskattad sysselsättning det är! Jag älskar att sova, gärna ofta och länge. Det är inte ovanligt att finna mig på soffan, tagandes en tupplur tillsammans med katten.

TV: Tyvärr så ser jag för mycket på denna dumburk. Det är en passiv avslappning som gör att man slipper socialisera och man slipper underhålla sig själv och andra.

USA: mitt nya hemland som jag älskar men ofta finner frustrerande!

Vänner: det är svårt att hålla vänskaper levande på långa avstånd, men samtidigt så får man perspektiv på vem ens verkliga vänner är. Samt möjligheten att träffa nya.

Wind: var tvungen att använda ett engelskt ord för w. Colorado är en delstat där vinden alltid viner. Iaf två timmar per dag så vajar flaggorna rakt framåt och man har nästan aldrig en bra hårdag.

Yngst: jag är yngst av tre syskon, vilket resulterar i att man aldrig är vuxen i familjens ögon!

Ångest: drabbas jag av när jag är under stress eller när jag måste fatta viktiga beslut.

Äktenskap: att uttryckligen välja sin livspartner inför staten, alla människor, Gud, sig själv – det e mäktigt.

Önskan: Jag försöker uppfylla alla önskningar och drömmar som jag har. Livet är kort, det gäller att ta för sig.

Nu utmanar jag Maja, Bettie & Nina att alfabetisera sig!

3 comments:

sophie said...

ohoo!..intressant. sova har jag också en viss svaghet för. tupplurar och sovmornar..ah.

Unknown said...

Bra blogg Stina!
Hittade hit genom Sophies blogg som jag ocksa gillar mycket (jag bor sjalv i Italien men ar fran Skane).
Kunde varit jag sjalv i ditt alfabet! Alskar att diskutera, alskar att sova och ALSKAR choklad! Dessutom gillar jag Europa, en blandning av storslagen natur (norr), haftiga moderna stader (vast), boljande kullar och doftande falt (vast och centrala), fantastiskt vacker bergskam med vackra sjoar, fint sommar som vinter (sodra centrala eu) gamla fina byggnader och mycket kultur (soder) och kristallklart badvatten (soder, soder).
Nu har jag visserligen aldrig varit i USA men det verkar valdigt vackert det ocksa! Speciellt naturen i vissa stater (Colorado, Montana, Californien mm).
Precis som i ditt alfabet finns det aven en prinsessa i mig, naturvetare till trots (de ska helst ga i kangor, militargrona byxor och inte sminka sig). Alskar glitter och hade ett riktigt prinsessbrollop forra aret!

Anonymous said...

Antar utmaningen, men det det får bli senare idag. :)