Tuesday, April 1, 2008

"köpa grisen i säcken o chansa"

halleluja

hade världens kulturchock i skolans kafeteria idag. Jag åt lunch med den hemskolade, kristna tjejen i min research writing kurs. Det var inte direct planerat, utan vi råkade bara stöta ihop. Hursomhelst, hon blir genast obekvämt personlig. Börjar prata om sin man som är i militären, berättar att dem nyligen gift sig. Dem fick aldrig träffas utan förkläde förrän dem var förlovade. Hon var 20 år och var tvungen att ha med sig sin syster som tredje hjul när hon gick på dejt med sin pojkvän. (!!!) Och hon kallade det förresten inte för dejting, utan sa att han “courted her:, vilket i princip betyder att han “uppvaktade henne.” Dem fick inte pussas eller ens hålla handen under denna “uppvaktning.”

Och nu har hon nyligen opererat sig för någon åkomma i dem nedre regionerna (???), och hennes svärmor är arg för att “hennes son var tvungen att betala för detta, det borde ha tagits om hand innan dem gifte sig, av hennes föräldrar.”

Robert skämtar om arrangerat äktenskap och att dem borde ha tagit “bilen för en provtur” när jag berättar om denna underliga konversation. Jag tycker det var en tragisk historia. En 20-åring som inte kan leva ett eget liv, och en svärmor som är arg för att hon inte fick utföra en grundlig hälsokontroll innan dem köpte grisen i säcken! Så sjukt! Vad säger man? Vi lever inte i den Viktorianska eran…?

No comments: