Monday, February 18, 2008

Hur kan någon människa göra såhär?



M
öt Michael Vick.

Miljon
är.

Professionell football
spelare.

Djurplågare.

Denne man hade 49 hundar, majoriteten pitbulls på sin enorma mark i Virginia. Vick var den högst betalde NFL spelaren i USA 2004, med ett kontrakt på $130 miljoner. Han hade pitbulls för syftet att låta dem delta i illegala dogfights. Dogfights är förbjudet i alla stater, men omsätter miljonbelopp i illegala sammanhang. Hundarna tvingas att slåss i timmar, oavsett blödande sår och brutna ben.

Polis anlände till Vicks hus i somras och fann 3 skjul med utsvultna och till synes bortglömda hundar. Det visade sig att man funnit en underjordisk organisation som tränat pitbulls och anordnat slagsmål i sex års tid.

Vicks hundar efter polisrannsakan

Vick och hans kompanjoner tvingade hundarna att slåss mot varandra i korta “test-matcher”. Hundar som ansågs “odugliga” eller vägrade slåss, avrättades. Hundarna avrättades genom hängning, dränkning, och elchocker. Förutom de 49 hundarna fann polisen pinnar som används för att bända upp hundarnas käkar vid slagsmål, löpband för att träna hundarnas kondition och en “våldtäktsanordning” där tikar som vägrade paras blev fastkedjade och tvingade till parning. Alla hundar är nu omhändertagna. Endast en av dem var tvungen att avlivas efter att ha visat outtröttlig agression. “Han ville inte ha med människor att göra mer, and who can blame him?” sa veterinären som tagit hand om hundarna. En tik var också tvungen att avlivas efter att man upptäckt tumörer hon utvecklat efter att ha parats för ofta.

Michael Vick sitter just nu i fängelse och blev även dömd att betala för hundarnas framtida vård och rehabilitering. Hälften av hundarna har klarat sig jättebra, är lekfulla, sociala, och redo att adopteras. Den andra hälften kommer att stanna i animal shelters, kanske för livet.

Denne kille är Hector, en av hundarna som adopterats till en familj och fått en andra chans till ett värdigt liv.

Hur kan någon människa göra såhär? jag grät när jag läste om vad dessa hundar fått utstå. Må den jäveln bli lika plågad bakom galler och låt honom utsättas för samma behandling han utsatte sina hundar för.

1 comment:

sophie said...

min sambos bror föder upp pitbulls. de är helt underbara hundar!

stackars de här små liven. stackars stackars. och jävla skitstövel!