Friday, February 22, 2008

kastreringen av den svenske mannen

som försvar åt de svenska männen i mitt tidigare inlägg så måste jag tillägga att det är de svenska kvinnorna som bidragit till situationen i dejting-Sverige. Svenskorna har mentalt kastrerat den svenske mannen. Dem har bevisat för honom om och om igen att han är totalt onödig i alla sammanhang. Hans roll som familjeförsörjare har tagits ifrån honom, samtidigt som han misslyckats med att utveckla den biologiska förmågan att amma och föda barn. Den svenske mannen vet inte hur han ska bära sig åt. är han romantisk och håller upp dörrar så blir han kallad sexistisk. Samma sak om han ger komplimanger åt en kvinna. Den svenske mannen är tyst av en anledning, och det är att han inte längre vet vad han ska säga. Samtidigt som de svenska kvinnorna åker på semester till sydeuropa och solar i uppmärksamheten från de romantiska spanjorerna, italienarna och grekerna.

En spanjor visslar förtjust när en snygg blondin går förbi, och drar sig inte för att slänga på charmen och smörandet. Men blonde Johan och Niklas kan inte vissla efter brudar på stan, för då är dem “sjuka i huvudet” eller totalt “respektlösa.”

Svenska killar kan inte bjuda på middagar eller en drink, för då tror svenska tjejerna att dem “är ute efter något.” Svenska män kan inte hålla upp dörrar eller erbjuda en plats på bussen, för dem svenska kvinnorna “kan själva.” Det är ungefär samma fenomen som med fyraåringen som “kan själv.” Svenskor betalar för sig, sköter markservicen, föder barnen, fattar besluten, och har inte tid för smörpellar!

Så vad ska den svenske mannen göra? Annat än att spela med och låta sig avkönas?

3 comments:

sophie said...

så sant. jag sitter och ler som ett fån. det där hade jag velat skriva. så klockrent.

Fatima said...

Sant! Även om jag instämmer med Sofie och undrar varför jag inte hann skriva det först. Okej om jag länkar från min blogg?

Stina said...

fatima - absolut!!!