Wednesday, August 19, 2009

Löjligt

När jag hämtade upp alissa från skolan igår så hade hon fått en liten åthutning av en lärare för att hon hade på sig en topp med tunna spaghetti band.
“Alla axelband måste vara åtminstone lika breda som två fingrar,” sade läraren.
Ack vad löjligt.
Jag kan förstå att skolor inte vill se gängsymboler och liknande, speciellt eftersom Colorado stoltserar med ett av världens kändaste skolskjutningar (columbine), men varför tjejer inte får klä sig som dom vill det tycker jag är väldigt underligt.
Till exempel så måste kjolar och shorts nå en armslängd ner på benet. Så om man håller sin arm utsträckt längs med kroppen så måste kjolen nå nedanför fingertopparna.
Vem kommer på sådana specifika regler?
Och vad händer om man har typ världens kortaste armar och fingrar?

Det verkar lite islamskt att kontrollera kvinnlig sexualitet genom att täcka kvinnors kroppar. Och eftersom USA är ett land där man uttryckligen separerar kyrka och stat i sin förordning så verkar det väldigt snedvridet att ha moraliserande klädregler på skolorna.

1 comment:

Anonymous said...

Islam försöker inte att kontrollera kvinnlig sexualitet genom att täcka kvinnors kroppar! Det är en stor skillnad mellan vad islam säger, och vad de som benämner sig som muslimer gör. Likaväl som det är stor skillnad mellan vad kristendomen säger, och vad de som kallar sig kristna gör. Religion vs. Tradition. Men jag förstår vad Du försöker säga :) /Shaikha