Sunday, August 16, 2009

mumsigt


Vi åt en ganska traditionell tysk frukost imorse. Alissa hade med sig mörkt bröd från tyskland, det var ett mjukt fast väldigt, väldigt kraftigt bröd. Vet inte riktigt hur det ska förklaras, men mumsigt var det, med en ostskiva på och färsk tomat, gurka, och paprika. Smaken var råg med undertoner av kaffe och choklad. Tydligen så tar det 16 till 24 timmar att bakas. Det var lågt i kalorier men proppat med fullkorn och fiber och jag blev mätt efter bara en skiva. Tyskar verkar äta väldigt nyttigt, deras kost består av mörka, smakrika bröd och ostar. Och det är inte mig emot! Älskar riktigt gott bröd. Förstår mig inte på folk som bara kan äta vit mjölig fralla. Tror inte jag har ätit vitt bröd på tio år minst.
Förutom våran tripp till downtown Denver så har vi suttit och jämfört tyska och svenska ord, diskuterat Hitler och nazi-regimen, samt jämfört tyska, svenska, och amerikanska ungdomars hasch och alkoholvanor.

No comments: