Sunday, August 23, 2009

Mt Evans, Baseball, & Brownies

Igår blev det baseball på kvällen. Det var stekhett och varmt långt efter att solen gått ner. Dessutom så räcker baseball i typ 3-4 timmar och trots att det är “the American pasttime” så är det en väääldigt seg sport. Och brist på ögongodis är det också eftersom en hel del baseball spelare stoltserar med ölmage (dom behöver ju faktiskt inte röra på sig så mycket). Nej, tacka vet jag hockey!
Men vi hade ändå trevligt, drack öl och mumsade hotdogs.

Idag har vi (eller mest alissa :p) bakat brownies. Sedan körde vi upp i Klippiga Bergen för att köra upp till den högsta toppen man kan ta sig med bil. Mt Evans ligger 4340 meter ovanför havsytan!
Det var 35 grader celcius nere i Denver men temperaturen sjönk drastiskt medan vi vindlade uppför dom kringlande bergsvägarna. På vägen mötte vi en flock bergsgetter som utan tvekan vandrade rakt upp till våra öppna bilfönster och sniffade på våra kameror.
Luften var tunn uppe på toppen och vi var högt ovanför trädtopparna. Vegetationen 4 km upp är ganska sparsmakad och kaktusliknande. Men utsikten var breathtaking.

På hemvägen stannade vi i Idaho Springs, vilket är en liten söt gruvstad med en sådan där gammal vilda västern gata med butiker, kafeer, och restauranger. Vi åt på ett litet sicilianskt ställe, musslor, grillade räkor och brushetta. mums











1 comment:

Anonymous said...

Det vara inte bara en a cherry on the top... That's some serious frosting! :) /Shaikha